2018. december 5., szerda

Egyedi értéket teremteni



November 27-én a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet adott otthont annak a könyvtáros továbbképzésnek,  amelyet a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno könyvtárának és a Könyvtári Intézet munkatársai tartottak.
Az előadások ezúttal a könyvtári programszervezés központi téma köré szerveződtek. Marketingről és kommunikációs ismeretekről esett szó Sümeginé Lehotai Edit előadásában, Bognár Noémi Erika pedig a könyvtári programszervezéshez adott kiváló ötleteket. Hernek Istvántól a kiadványszerkesztéshez kaptunk hasznos gyakorlati tanácsokat, s segítségével ismerhettünk meg  néhány hasznos ingyenes kiadványszerkesztő szoftvert.
Csengődi Erika a szegedi egyetemi könyvtár jó gyakorlatát mutatta be, szintén sok érdekességgel, ötlettel, praktikával.





Bebizonyosodott számunkra, hogy nem kell feltétlenül szakembernek lenni ahhoz, hogy kreatívak legyünk. Jó néhány sikeres programról is hallhattunk, s néhány dolgot talán mi is kipróbálhatnánk a saját köyvtárainkban, hiszen az lenne a lényeg, hogy értéket, egyedi értéket teremtsünk. Ha nehéznek is tűnik, merjünk belevágni, hiszen mindig ”az őrültek vitték előre a világot” J

Józó Mónika, könyvtáros
Műszaki Iskola
Ada

Nincsenek megjegyzések: