2012. április 1., vasárnap

Kosztolányi-talány


2012. március 30-án másodízben került megrendezésre Szabadkán a Városi Könyvtárban a Kosztolányi-talány elnevezésű vetélkedő, amely a Kosztolányi Napok rendezvénysorozat egyik programja. 

A vetélkedő megnyitója

A résztvevő négyfős csapatok térkép és feladatlap segítségével Kosztolányi Dezső és Csáth Géza nyomait kutatva járták Szabadka utcáit. A feladatlapon kódok/idézetek, képek szerepeltek, amelyek segítségével fel kellett ismerni az adott helyet. A Városi Múzeumban, A Svetozar Markovic gimnáziumban és Csáth novelláiból ismert varázsló utcája elején újabb feladatok várták a gyerekeket. 

A vetélkedő nem ért véget miután visszaértek a könyvtárba, a kapott novellák egyikét kellett fényképpel illusztrálniuk. 

A fényképeket másnap, szombaton kapták kézhez, s ekkor következett a vetélkedő utolsó pontja - a kapott eszközök, színes papír, tinta, festék, szalvéta, ragasztó... és kreativitásuk felhasználásával albumot kellett készíteniük. 

A verseny végén összesítették az írásbeli feladatok és az album eredményét, így jött létre a sorrend:

Albumkészítés közben


DÍJAZOTTAK: 1. DÍJ: Svetozar Markovic Gimnázium, Szabadka: Tőke Adrienn, Lódi Csilla, Rédler Natália, Ladóczki Judit

2. DÍJ: Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Középiskola, Bácstopolya: Majlát Edit, Bábi Emese, Prokecz Lídia, Papp Orsolya ÉS Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: Adankó Edina, Hévízi Heléna, Nagy Henrietta és Simonyi Máté.
3. DÍJ:Svetozar Markovic Gimnázium, Szabadka: Szedlár Ágnes, Reéb Zsófia, Rizsányi Attila, Huszka Lilla

Munkában
Az eredmény is bizonyítja, hogy a szabadkaiak mellett a vidéki tanulók is magukénak érzik Kosztolányit és Csáth Gézát, s mindenkinek megadatik az élmény, hogy irodalmi helyszíneket bejárva ismerje meg nagyjainkat.

Nyertesek a nyertesek között


Szervezők és segítőik :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése