2012. január 11., szerda

Könyvtár a Facebookon



A könyvtárunk weboldala háromnyelvű – ennek minden hátrányával.  Csak akkor lehet feltölteni egy magyar nyelvű hírt/szöveget/beszámolót ha aannak megvan a szerb és a horvát fordítása is.
Ezért volt szükségünk a Facebook-oldalra. Az egész véletlenül kezdődött, de amikor 5 perc után már volt 5 lájkolónk, érdekes lett a dolog. Ez tavaly március elején volt.
Miket teszünk ki az oldalra:
  • Könyvajánlókat
  • Idézeteket – képekkel, mert úgy szebb
  • Kérdéseket
  • Bennünket bemutató képeket – mi az, amit ők nem láthatnak
  • Évfordulókat...
Számunkra fontos, hogy az oldalon ne csak a könyvtár posztjai legyenek, időről időre kérjük a látogatókat, hogy osszák meg velünk kedvenc könyvüket, idézetüket. Emellett a tagok kérhetik a könyv előjegyzését, mivel az elektronikus katalógusunk ezt még nem teszi lehetővé.
A Facebook azért jó terület, mert a középiskolásokhoz, egyetemistákhoz könnyebben eljut az információ, s ők az a korosztály, amelyiket meg kell tartanunk a könyvtár olvasói között.
Az oldalt nyár óta reklámozzuk, könyvjelzőként kinyomtattuk az elérhetőséget, és beletettük minden olyan könyvbe, amelyet a 15-40 évesek szívesen olvasnak.
Az oldalnak 2 adminisztrátora van, a könyvtár informatikusa és a kölcsönző osztályon dolgozó magyar anyanyelvű könyvtáros.
Ma lettünk 260-an. Nem a mennyiség a fontos, hanem a minőség, s hogy az emberek használják az oldalunkat.

Akit érdekel, megteklintheti a https://www.facebook.com/szabadkai.konyvtar linken!

Ha valakinek van ötlete, észrevétele, szívesen fogadjuk!


Nincsenek megjegyzések: